вторник, 2 октомври 2012 г.

Измамни схеми в България

В коментарите на тази тема публикувайте: Измамни схеми в България от Мобилни оператори ,Кухи обяви за работа , Не коректни работодатели и други подобни по който институциите си затварят очите публикуваното в блога и в самият сайт https://sites.google.com/site/jobsagentsbg (публикуваното тук ) се публикува и по цял свят,както и пред около 160 броя световни телевизии като някоя от тях може и да хареса материала ви и да го публикува , за да могат хората да разберът каква държава си имаме че на мен ми писна от една подобна схема която ще публикувам в коментарите.

2 коментара:

  1. Това е една стара история (схема) по която все още получавам фактури който няма да платя , така или иначе съм ги предупредил .От VIVACOM bg , издават сим карти на трети лица на ( някой си ) но с вашите имена , след което търсят вас да плащате , ето и един случай.
    Всичко това започва 10 месец ,2011год.
    Такива неща могат да се случат само в България какво ли се чудя.
    От един потърпевш. ( М. Кръстев )
    Днес цял ден с това се разправям изгубих си денят.
    Понеже преди известно време може би 2 , 3 седмици се оказа че картата на телефона ми се е развалила , нещо със чипа , и вече е неизползваема.
    Та тогава се обадих във VIVACOM и им обясних за какво става на въпрос.
    Казаха ми че трябва да ми сменят картата , и понеже този телефон не се исползва го оставих за по нататък , смисъл като си платя сметката на др. тел . мислех тази карта да я спра тогава.
    И това беше днес , като си видях сметката щях да припадна. аз съм пуснал само 1 SMS а сметката ми е 65лв. ( звучи добре а , 1 SMS 65 лв. ) И след часове разговори със служители на VIVACOM se оказва, че някой се е обадил във VIVACOM представил се е за мен сменил чипа на картата която е развалена и е във мен не разбрах как го е направил, но сега си говори за моя сметка. Та блокира ти картата сменя чипа или във случая взима нова карта със вашите имена и си говори за ваша сметка : Та питам се аз това не е ли човек от VIVACOM , защото и таиният отговор е знаел който аз бях забравил понеже картата е от преди 2,3,4 години там някаде.
    След 1,2 месеца каво се случва по случая , по тяхна вина.
    Издават сим карти с вашите лични данни на трети лица след това ви задръстват от фактури за плащане , но за ваша сметка и то на спряни карти, и се започва едно мотаене този месец ще вземат решение по въпроса после другия месец и накрая взимат решение !! Че трябва да си платите сметката !! която вие не сте навъртяли.
    ( Издават сим карти на трети лица с вашите данни ,след това искат и да им платите понеже имало сметка по картата която те са издали на някой си )
    Ако някой каже че това е нормална държава ще е добре , но за мен VIVACOM водят много агресивна политика спрямо клиентите си ,аз вече няма да съм един от тях.
    Лошото е че и от полицията в гр. София 5 районно нищо не правят по въпроса мотаят ви няколко месеца и накрая ви извикват и едва ли не ви изкарват вас виновни изпращат жалбата в архива поне с мен така се случи. Хубаво е да се самосезират органите отговарящи за подобни случай но малко ме съмнява.
    Лошото е че ви работят ( дават ви личните данни) на някой си , и искат да им платите за това , даже щели да ви съдят за това и нищо не можете да направите , разговарях с адвокат обясних му случая и се оказва че не мога да ги осъдя ( такъв закон нямало ,нямало по кой закон да ги осъдя ) могъл съм да си пусна жалба до закрила на потребителя или нещо такова беше , аз тях не мога да осъдя а те мен могат представяте ли си. В такава мизерна държава всичко е възможно. М Кръстев.

    ОтговорИзтриване
  2. Да така си е. Клатят те както могат тъпаците. На мен ми се обадиха да сключа нов договор с тях по телефона и ми предложиха оферта всичко точно казахами каква че ми буде месечната такса по колко ще плашам на месец за 2години. И аз като си мисля, че като отида да си платя сметкаа за телефон ще ми дадът договора обаче ЖИВ ТАШАК ония ми викат неможе трябва там където са ви направили предложенив трябвало там "София-Шопландия". Аз от Варна. Е викам аз хубо ве курчо вии несте ли VIVACOM да виваком сме вика ония и почва да ми обяснява как по добре било там на място дасе сключват тия договори идваш виждаш човека подписваш се всичко е ОК. Абе ЖИВ ТАШАК е тая държава монополирана където се потъпкват човешките права на хората от всякаде тарикати недни

    ОтговорИзтриване